08 juni - 'Bezonken rood' ...

Gepubliceerd op 8 juni 2021 om 12:05

De titel van mijn post verwijst naar een bedenking die hij ooit noteerde in een van zijn aantekenboekjes. Zoveel jaar na datum schrijft hij: Ik heb hem nooit in enige tekst kunnen gebruiken, maar na al die jaren zet ik hem hier maar neer... Hier betekent: op de eerste bladzijde van Bezonken rood, opvolger van Het verzonkene.

Jawel, ik heb het over Jeroen Brouwers en zijn tweede roman van zijn trilogie over Achter-Indië... het aangrijpende en beklijvende relaas van de gruwel in het Japanse concentratiekamp Tjideng tijdens WOII, waarin de auteur laat vaststellen dat 'Niets bestaat dat niet iets anders aanraakt'...

Ik garandeer je een boeiende recensie !

Reageren op dit bericht kan hier of op de contactpagina

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.